previous arrow
next arrow
Slider

Garden Office

A studio for a Dance company, West Bridgford. Nottingham.

Project Outline:
To create two office spaces, with storage space, somewhere for people to sleep over and enough deckspace to play table tennis.

Design:
The need for sanctuary was important in this design as was the need for space to move, but without it being a box.  To be able to hideaway but to look back towards the house.  Hence the bird hide window and the high pitch roof.

Build:

From the outset we all wanted to have contrasting wood surfaces and limit the colour palette.  We really like the idea of the black Larch against the sky and it worked perfectly with the Black Tin roof. We also wanted to show all the joins and places where materials meet, choosing not to cover them, which meant the craftsmanship needed to be really considered. The Ash plywood interior defines the office spaces and helps to bring warmth. The high quality aluminium windows and doors create ample light to illuminate the space.

The client specified a metal wall as a pinboard, so we went with the gorgeous blue steel that has a wonderful patina and grounds the space with some industrial material and colour.

The building backs onto an allotment so we decided to cover 3 sides in corrugated steel to fit in with the makeshift buildings surrounding it. The decking was constructed from a wonderful recycled anti slip product that helps the building expand into the garden.

photography by Gavin Joynt